ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

logo250Το παρόν ιστολόγιο (blog) αποτελεί μετριοπαθή έκφραση απόψεων, εκπεφρασμένων από μια ομάδα απλών Ελλήνων πολιτών, ιδεολογικώς τοποθετημένων σε ευρύ πολιτικό φάσμα, το οποίο ερμηνεύουμε ως «Κεντροδεξιά»: από την Σοσιαλδημοκρατία, μέσω του Κέντρου, ως την Δεξιά. Εδώ επίσης ανθολογούμε απόψεις και δημοσιεύματα που θεωρούμε ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ή έντονο ενδιαφέρον, χωρίς απαραιτήτως να ταυτιζόμαστε ή να συμφωνούμε πάντα μαζί τους.

Το λογότυπό μας είναι εμπνευσμένο από αυτό ακριβώς το εύρος του εθνικού πολιτικού φάσματος στο οποίο κινούμαστε: πέραν της χαρακτηριστικής ομοιότητας με την ελληνική σημαία, βασίζεται στο «Ε», δηλαδή στο πρώτο γράμμα της λέξης Ελλάδα και το μοναδικό κοινό γράμμα των λέξεων Αριστερά, Κέντρο και Δεξιά.

Οι αντιλήψεις και οι αξίες τις οποίες υπηρετεί το Kentrodexia.org, αναλύονται ειδικότερα και εκτενώς στο Μανιφέστο της Κεντροδεξιάς.

Σκοπός μας είναι η προσήλωση στην ουσία των θεμάτων που απασχολούν τη σύγχρονη Ελλάδα και η ανάδειξη των σημαντικότερων εξ αυτών, χωρίς να υποτιμάται (αλλά ούτε και να υπερεκτιμάται) η αντίστοιχη σπουδαιότητα των υπολοίπων. Στην κορυφή της αξιολόγησής μας βρίσκονται ζητήματα όπως το δημογραφικό, η ασφάλεια και το μεταναστευτικό, προβλήματα που θεωρούμε σημαντικότερα από την οικονομία (η οποία, βεβαίως, είναι το πιεστικότερο πρόβλημα της εποχής μας).

Έχουμε άποψη επί παντός επιστητού της πολιτικής και θέλουμε να την διατυπώνουμε σε αυτές τις σελίδες, με κάθε ευκαιρία. Με κοσμιότητα και ευπρέπεια, χωρίς υπερβολές ή ακρότητες, χωρίς ψευδαισθήσεις αλάθητου, χωρίς ιδεοληψίες, αλλά και χωρίς δισταγμό, ή υπαναχωρήσεις, ή ωραιοποιήσεις της πραγματικότητας, ή στρογγυλοποιήσεις, ή συμβιβασμούς με οποιαδήποτε πολιτική ορθότητα.

Καλωσορίζουμε πάντοτε σχόλια και προτάσεις, μέσω της σελίδας επικοινωνίας του ιστολογίου μας.