ΠΡΟΣΩΠΑ

vouli_people

Το Kentrodexia.org είναι η έκφραση των πολιτικών ενδιαφερόντων μιας μικρής ομάδας Ελλήνων, στο Διαδίκτυο.

Είμαστε κάποιοι 30ρηδες και 40ρηδες, μάλλον επαναστατικής νοοτροπίας, που, όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό, την πρόοδο της κοινωνίας, τα εθνικά θέματα και τον ρόλο της πατρίδας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Τις αξίες αυτές υπηρετούν οι όποιες δεξιότητες έχουμε αποκτήσει από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική μας πορεία, εντός και εκτός Ελλάδος, σε ποικίλους τομείς, μεταξύ των οποίων η επιχειρηματική και πολιτική στρατηγική (policy making), σε διάφορα επίπεδα.

Δεν είμαστε (ούτε υπήρξαμε) «επώνυμοι», «διάσημοι», πολιτικοί, μέλη κυβερνήσεων, κομματικώς εξαρτημένοι, μεγαλοστελέχη οργανισμών του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, ή ο,τιδήποτε άλλο πομπώδες. Απλώς, καταθέτουμε ανυστερόβουλα και καλοπροαίρετα τις (ιδεολογικά προσανατολισμένες) απόψεις μας στον δημόσιο διάλογο, αφιερώνοντας λίγον από τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο μας.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημοσιοποίηση των (ούτως ή άλλως άγνωστων) προσωπικών μας στοιχείων. Αυτό που έχει σημασία είναι η φιλοσοφία και οι θέσεις μας, τις οποίες, με ευπρέπεια και σεβασμό στη διαφορετική γνώμη και στους θεσμούς της ευνομούμενης πολιτείας, θα εκφράζουμε μέσω αυτής της διαδικτυακής γωνιάς, όσο οι υποχρεώσεις και το μεράκι μας επιτρέπουν.